Svimmelhed

svimmelhedHvis du kommer til mig med svimmelhed, forsøger jeg først og fremmest, at  afdække den grundlæggende årsag. Dette kan dog være en stor udfordring, da der er mange årsager til svimmelheden.
Der kan være tale om forskellige sygdomme, f.eks. sukkersyge, hjerte-og lunge sygdomme, men heldigvis også mindre alvorlige ting som medicinindtag, vitaminmangel, øresten og følger efter f.eks. piskesmæld eller hjernerystelse.

Svimmelheden reagerer bedst på fysioterapeutisk behandling i de tilfælde, hvor den er relateret til nakken, som f.eks. ved nakkehovedpine, følger efter piskesmæld eller hjernerystelse.

Hvis svimmelheden kommer fra nakken,  kan det skyldes skader eller påvirkning af de øverste nakkemuskler og led.
En mulig årsag er ubalance mellem input fra synet, øregangene og nerveceller i musklerne i den øverste del af nakken.

I dette tilfælde kan en kombination af behandling af muskler og led i nakken og specifikke øvelser, som træner musklerne i nakken derfor ofte afhjælpe denne form for svimmelhed.

En anden hyppig årsag til svimmelhed er øresten eller virus på balancenerven. Dette skyldes, at den væske som ligger i buegangene ikke bevæger sig hurtigt nok i forbindelse med bevægelser, især hvis de er hurtige.

Behandlingen ved øresten vil være specifikke øvelser, som træner netop dette.

Er der andre årsager til din svimmelhed, kan jeg dog også ofte hjælpe dig med at finde ud af, om der er behov for andre undersøgelser eller behandlinger, f.eks. anden udredning.

Kontakt mig for mere info

Send mig en mail